Venäjällä on seurattu varsin tarkkaan kansainvälisen hiihdon tapahtumia, vaikka maa ei olekaan mukana kisoissa. Johannes Kläbon dominointi Tour de Skillä ei jäänyt myöskään huomaamatta itärajan takana.

Norjalaistähden menoon suhtauduttiin myös epäilevästi. Venäjän hiihtomaajoukkueen valmentaja Juri Borodavko yllätti, kun hän esitti skandaalinkäryisen väitteen.

Borodavko spekuloi julkisesti, että Norjan muut hiihtäjät antoivat Kläbon voittaa, jotta hän saisi Tour de Skin voittoennätyksen nimiinsä. Vuonomaassa on tyrmätty nuo puheet.

Asiasta on kuitenkin nyt kysytty myös Venäjän ykköstähdeltä Aleksandr Bolshunovilta.

– En tiedä, onko se totta, mutta kaikki ovat nyt hyvin rentoutuneita… Se ei ole oikein. Maastohiihdossa pitää olla kilpailua ja taistelua. Vaikka on selvä johtotähti, pitää hänet haastaa esimerkiksi irtiotoilla. Pitää yrittää jotain! Nyt tämä on hyvin yksipuolista, paalutti Bolshunov Championat-sivustolle.

Bolshunov teki kuitenkin selväksi, että hän ei halua vähätellä Kläbon voiton arvoa, vaikka venäläisiä ei ollut mukana.

– En missään nimessä! Johannes on erittäin vahva hiihtäjä. Hän on osoittanut sen monta vuotta, kun olemme kilpailleet häntä vastaan. Kyllä me varmasti vielä kilpailemme vastakkain. Kläbo on maailman paras, kun mukana ei ole venäläisiä kilpailijoita. Se ei vähennä hänen voittonsa arvoa, mutta meidän osallistumisemme olisi mielenkiintoisempaa kaikille, myös hänelle, muotoili venäläistähti.