Frida Karlsson oli keskiviikkona huimassa vedossa Oberstdorfin 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan viimeisessä nousussa. Kovasti töitä tehnyt Krista Pärmäkoski ei pystynyt vastaamaan, kun Karlsson meni menojaan.

Karlsson johtaa nyt Tourin kakkosena olevaa Tiril Udnes Wengiä lähes puolellatoista minuutilla. Norjassa hyväksyttiin karu totuus.

– Hän (Karlsson) näytti tänään, kuka on paras. Uskon hänen ratkaisseen Tour de Skin voiton tuossa nousussa, linjasi asiantuntija Fredrik Aukland NRK:lla Expressen-lehden mukaan.

– Hän hiihti teknisesti erittäin hyvin tänään. Sitten hän pystyi tekemään noin ison eron, erittäin vaikuttavaa, kommentoi asiantuntija Anna-Karin Strömstedt Ruotsin Viaplaylla.

– Uskon hänen ratkaisseen Tourin voiton tuossa. Tuossa kunnossa hänen ei pitäisi hävitä, ellei tapahdu jotain todella erikoista, jatkoi nainen.

Myös hiihtäjät olivat samoilla linjoilla. Pärmäkoski, joka on minuutin ja 41 sekuntia Karlssonin takana, hyväksyi totuuden.

– Hän (Karlsson) on erittäin vahva. En pysynyt hänen vauhdissaan nousussa. Halusin vain maaliin. Nyt ero on niin iso, että on vaikeaa saada häntä kiinni, näki Pärmäkoski Expressenissä.

Tour de Ski jatkuu perjantaina Val di Fiemmessä järjestettävillä sprinttikisoilla.