Hiihdon maailmancupin Ranskan Les Roussesin viikonloppu pääsi vauhtiin naisten ja miesten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan väliaikalähtökilpailuilla. Naisissa parhaasta suomalaissijoituksesta vastasi Kerttu Niskanen (8:s). Miesten paras suomalainen oli Perttu Hyvärinen, joka oli 11:s.

– Ihan ok vapaan kisaksi. Ehkä aavistus terävyydestä puuttui, mutta itselle hyvä signaali siitä, että Tourista on palauduttu. Aavistus näkyy siitä harjoituspätkästä, minkä kotona tein, eli ei sillä tavalla ollut niin terävää hiihtämistä. Tasaista jaksamista, eli ihan ok. Tästä jatketaan kisoja Ranskassa ja sitten vielä Toblachissa ennen Planicaa, kommentoi Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Muut 30 joukkoon hiihtäneet suomalaiset olivat Eveliina Piippo (14.), Krista Pärmäkoski (20.), Emmi Lämsä (25.) ja Jasmi Joensuu (26.). Anne Kyllönen jätti kilpailun kesken. Ruotsin Ebba Andersson voitti ennen Ranskan Delphine Claudelia ja USA:n Jessie Digginsiä.

Pärmäkosken suoritus sai jätti paljon toivomisen varaa. Sami Jauhojärvi ei säästellyt sanojaan Viaplaylla.

– No, ei ollut lähelläkään (odotettu sijoitus). Jos mietitään, että hän otti ylivoimaisesti viime viikonloppuna Suomen mestaruuden Kaupissa. Ehkä tuo reipas alkuvauhti tuolla noin 1 200 metrin korkeudessa tänään kostautui seuraavalle kierrokselle. Jos siellä on treenattu vähän enemmän Tourin sairastumisesta toivuttua, niin tällainen pikkuisen liian kova alkuvauhti, kun kroppa ei ole vielä kunnolla palautunut, voi tehdä sen, että tulos ei ole toivotunlainen, paalutti mies Viaplaylla.

Viaplayn haastattelussa Pärmäkoskelta kysyttiin, mitä tapahtui hyvän alun jälkeen.

– Hyvä kysymys. Sitä lähdetään selvittämään. Tapahtuiko jotain kropassa vai tapahtuiko jotain suksessa, vai oliko molempien yhteistulos. En tiedä.

Perttu Hyvärinen kommentoi omaa vetoaan Hiihtoliiton tiedotteessa.

– Tänään oli kyllä hieno työpäivä. Lähelle kymppisakkia skeitillä – lämmittää mieltä ja oli kyllä hieno onnistuminen. Tourista on palauduttu loppujenlopuksi tosi hyvin ja suunta näyttäisi olevan ylös päin. Koitetaan vaan sytkytellä eteenpäin. Näillä mennään, kommentoi mies tiedotteella.

Perttu Hyvärisen lisäksi maailmancupin pisteille hiihti Markus Vuorela (28.). Remi Lindholm oli kilpailun 33., Arsi Ruuskanen 35., Joni Mäki 44. ja Iivo Niskanen 68. Niskasen sijoitusta heikensi kaatuminen. Mies ei loukkaantunut pahemmin.

Miesten kilpailun voitti Norjan Harald Östberg Amundsen, toiseksi tuli Norjan Sjur Roethe ja kolmas oli Ruotsin William Poromaa.

Les Roussesin maastohiihdon maailmancup katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport+ Suomi kanavalla.