Ristomatti Hakola ja Johanna Matintalo juhlivat sunnuntaina perinteisen hiihtotavan sprintin Suomen mestaruuksia Tampereella.

Molempien mestaruus tuli kovan kiritaiston jälkeen. Matintalo voitti naisissa Katri Lylynperän, kun taas Hakola selätti Joni Mäen 0,01 sekunnilla.

Matintalo myönsi kisan jälkeen, että latu ei ollut hänelle ihanteellinen.

– En tykännyt ladusta ihan hirveästi. Oli aika hankala laatia taktiikkaa, kun en oikein tiennyt, että paljonko pitää olla irti mäen päällä, jotta muut eivät laske kiinni, kun lähdetään kohti stadionia. Sitten taas stadionalueen lähettyvillä oli aika vähän ratkaisunpaikkoja enää. Veikkaan, että kaikki vähän miettivät, että miten tänään pitää hiihtää. Vähän erikoinen kisa, mutta hyvin siitä selvittiin, kommentoi Matintalo Hiihtoliiton tiedotteella.

Hakolan viimeiset vuodet ovat olleet vaikeita loukkaantumisten ja sairastumisten myötä. Hiihtopiireissä on kuiskittu, että mies on tikissä. Siihen saatiin vahvistus SM-laduilla. Hakola paljasti, että hänellä oli taktiikka, joka toimi täydellisesti..

– SM-kulta on aina mukava, mutta todella mukava vielä näiden kaikkien vaiheiden jälkeen. Meno parani loppua kohden. Löytyi taktiikka finaaliin, ja sitten vain kaikki irti tuolla mäen päällä. Meinasi Joni vielä tulla loppusuoralla ohi, mutta onneksi sain pidettyä hänet takana, kertoi Hakola tiedotteella.

Yhdistetyssä hieno suomalaispäivä

Yhdistetyn maailmancupissa oli aihetta juhlaa suomalaisittain. Miesten maailmancup jatkui Klingenthalissa. Eilisen kisan mäkiosuus siirtyi sunnuntaiaamuksi. Eero Hirvosen upea 135-metrinen hyppy nosti miehen lopputuloksissa sijalle 5. Ilkka Herola oli 18:s

Päivän toisessa kisassa Hirvonen oli mäkiosuuden 12:s (+1:54) ja Herola 13:s (+1:56). Suomalaiskaksikko nousi hiihto-osuudella, Hirvonen kahdeksanneksi ja Herola yhdeksänneksi.

– Kokonaisuutena paras päivä miesmuistiin, en muista, milloin olen viimeksi ollut viides maailmancupissa mutta kyllä siitä taitaa useampi vuosi olla. Massastartin hyppy oli todella hyvä ja siitä oli mukava lähteä seuraavaan kisahyppyyn, joka ei sekään missään nimessä huono ollut. Muutaman metrin pidemmälle, kun olisi siinä hypännyt, niin olisi hiihdossa päässyt seuraavaan letkaan mukaan. Hiihtäminen tuntui ihan hyvältä, vaikka siinä ei oikein ollut parempiin sijoituksiin mahdollisuuksia. Kaksi kymppisakin sijoitusta, joten tyytyväinen pitää olla, Hirvonen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteella.

Otto Niittykoski, Jesse Pääkkönen ja Waltteri Karhumaa eivät yltäneet kummassakaan kilpailussa 30 parhaan joukkoon.