Hiihdon MM-kisat järjestetään helmi–maaliskuussa Planicassa. Tulevana viikonloppuna annetaan tärkeitä MM-kisanäyttöjä Les Roussesin maailmancupin kisoissa Ranskassa.

Suomen joukkueeseen on myös tungosta. Kaikki SM-kisoissa viikonloppuna menestyneet urheilijat eivät voi olla varmoja kisapaikastaan.

SM-hopealle sunnuntaina naisten sprinttikisassa hiihtänyt Katri Lylynperä myönsi Ylelle, että hän ei tuntenut oloaan kovin luottavaiseksi mitalista huolimatta.

– Olin vähän köysissä nousussa. Maailmalla on kovempia ratoja kuin tämä. Harvoin on näin laskuvoittoista. Vaikka oli nyt hyvä loppu, lisää virettä kaipaa ensi viikonlopulle, Lylynperä sanoi Ylelle.

Lylynperä valittiin odotetusti Les Roussesin maailmancupin kisoihin. Hän totesi jo sunnuntaina Ylelle, että hänen tilanteensa on kuitenkin vaikea.

– Naisilla on kovia sprinttinäyttöjä. Vaatii siis itseltäni kovaa näyttöä, että mahtuu MM-joukkueeseen, Lylynperä sanoi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

Maastohiihdon maailmancup

Suomen joukkue
Les Rousses, Ranska 27.-29.1.2023

Naiset
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Emmi Lämsä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet
Olli Ahonen, Ville Ahonen, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Markus Vuorela, Lauri Vuorinen