Hiihdon maailmancupin kalenteri on aiheuttanut suomalaishiihtäjille päänvaivaa. Varsinkin ne urheilijat, jotka eivät osallistuneet Tour de Skihin, ovat olleet pitkään ilman kansainvälisiä kisoja.

Ranskan Les Rousses’n olosuhteet ovat huolettaneet. Viime viikkoina pelättiin, ettei siellä pystytä hiihtämään suunnitelman mukaisesti maailmancupin kisoja tammikuun lopussa.

Yksi huolestuneista on ollut tähtihiihtäjä Johanna Matintalo. Hän kertoi hiljattain Ylelle, että Les Rousses on hänen ”kalenterissaan tärkein viikonloppu”. Siellä hiihdetään Matintalon kannalta tärkeät perinteisen sprintti ja 20 kilometrin perinteisen yhteislähtö.

Matintalo teki selväksi, että Les Rousses’n kaltaisten paikkojen tilannetta pitäisi miettiä tarkemmin.

– Olen ymmärtänyt, että tämä on neljäs kerta, kun siellä pitäisi järjestää maailmancupia, mutta siellä ei ole ikinä hiihdetty. Jos neljättä kertaa myönnetään kisa paikkakunnalle, jossa ei ole pystytty kertaakaan kisaamaan olosuhteiden vuoksi, on syytä pohtia, onko siellä olosuhteet tulevaisuudessakaan, Matintalo viestitti hiihtopomoille Ylellä.

Matintalon kommenttien jälkeen saatiinkin positiivisia uutisia. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS vakuutti, että Les Rousses’ssa pystytään kilpailemaan suunnitelmien mukaisesti.

Tästä Ylen juttu.