Kaikilla urheilijoilla on urallaan epäonnea, vammoja ja terveysmurheita. Ristomatti Hakolan vuosi 2022 oli kuitenkin jo oma lukunsa tuossa historiassa.

Hakola ei toipunut vammoistaan täyteen kuntoon Pekingin olympialaisia ajatellen eikä onnistunut Kiinassa. Siitä olisi ollut hyvä kääntää katse tulevaan ja treenata kunnolla kesällä.

Toisin kuitenkin kävi. Hakola sai nivusvamman viime sesongin päätöskisassa. Kesällä tuli vaikea korona, joka pilasi useita kuukausia. Miestä ei terveysmurheiden vuoksi maajoukkueleireillä nähty.

Marraskuun alussa Hakola kilpaili Suomen Cupissa ja vetäytyi sitten treenaamaan. Joulukuun lopussa hän olikin jo vahvassa iskussa Ristijärven FIS-kisoissa, joissa hän oli ylivoimainen 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

Hakola kertasi vuoden lopuksi vielä mennyttä Instagramissa. Hän sanoi suoraan tyyliinsä, että takana oli karu vuosi.

– Tän vuoden viimenen päivä. Olipahan paska vuosi. Vaikka oon urani aikana ehtiny keittyä jos jonkinlaisessa sopassa, oon kuluneen vuoden aikana joutunu kohtaamaan ihan ennennäkemättömän isoja haasteita. Kovaa on kuitenkin yritetty taistella ees yksittäisiä auringonsäteitä tähän Risekasaan. Ens vuodelta toivon pikkasen enemmän myötätuulta, veisteli Hakola.

– Tänään vielä helppoa kotimaisemissa, huomenna (sunnuntaina) Audin keula kohti Vuokattia ja valmiita ruokapatoja, jatkoi MM-hopeamitalisti.

Hakolalle sateli tsemppiviestejä. Ampumahiihtäjä Mari Eder sanoi omat sanansa.

– Rise. Oot aina tullu takas kovempana ja niin nytki, kirjoitti Eder.

Päivitys tästä.