Hiihdon FIS-kilpailut Rovaniemellä jouduttiin hiljattain perumaan liian kovan pakkasen vuoksi. Kisat järjestetään nyt viikonloppuna Ruotsin Falunissa.

Moni suomalaishiihtäjistä ei osallistunut Tour de Skille. He toivoivat pääsevänsä kokeilemaan kovaa kansainvälistä vauhtia Falunissa.

Falunissa on mukana iso tukku etenkin kovia ruotsalaishiihtäjiä, jotka jättivät myös väliin Tour de Skin. Suomalaishiihtäjien toive Falunissa kilpailemisesta meni kuitenkin säpäleiksi.

Ilta-Sanomat kertoo, että Hiihtoliitto päätti, ettei maajoukkuetta lähetetä Ruotsiin. Mikäli haluaa matkata Faluniin, pitää maksa koko riemu ja suksihuolto omasta pussista. Hiihtotähti Lauri Vuorinen myönsi, ettei hän pitänyt ratkaisusta.

– Olen puhunut joidenkin hiihtäjien kanssa, ja ärsyyntymistähän se päätös on aiheuttanut. Olisi vaikka itse maksettu reissusta 600–1000 euron omavastuitakin, kommentoi Vuorinen Ilta-Sanomille.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen kommentoi ratkaisua Ilta-Sanomille.

– Ikävä kyllä törmäsimme ylittämättömiin logistiikkaongelmiin. Rovaniemen peruttuun osakilpailuun olisimme saaneet maajoukkuehuoltoon niitä miehiä, jotka eivät ole mukana Tourilla, mutta Falunin ajankohdan kanssa olimme tekemättömässä paikassa. Sinne ei olisi saatu ryhmää kasaan tässä ajassa, sanoi Hämäläinen IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.