Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe herätti viime vuonna huomiota, kun hän kritisoi voimakkaasti venäläishiihtäjä Veronika Stepanovan aktiivista toimintaa sosiaalisessa mediassa.

Stepanova ei hirveästi ole Välben puheista välittänyt. Nainen on vain painanut kaasua somen puolella. Nykyään hän kirjoittaa myös kolumneja Match TV:lle.

Sport-Ekspress-lehti on nyt kysynyt Välbeltä Stepanovan tapauksesta.

– Et taida todellakaan pitää Veronika Stepanovan toiminnasta… avasi toimittaja.

– Ei, kuulkaa nyt. Olemme päässeet jo sen yli. Pidän sitten siitä tai ei, niin en halua kuulostaa vanhalta jäärältä, joka ei ymmärrä mistään mitään.

– Minun vahva näkemykseni vain on, että jos ihminen suhtautuu johonkin vakavasti, pitäisi hänen omistautua sille täysin. Ehkä hänestä tulee poliitikko tai hyvä toimittaja. En minä ole sitä vastaan.

Monet ovat ihmetelleet, kuka on Stepanovan poliittisten päivitysten taustalla. Nainen on noudattanut aika tarkkaan Venäjän hallinnon propagandan linjauksia. Välbe tiputti seuraavaksi väitteen siitä, että Stepanova ei itse kirjoita kaikkia päivityksiään.

– Jos tietäisin, että hän kirjoittaa kaiken tuon itse, kuristaisin hänet luultavasti, koska tuo vie niin paljon aikaa, heitti Välbe.

– Tietenkin he kirjoittavat hänen puolestaan. Ei hän istu koko päivää tekstien parissa. En vastusta uusia trendejä. Mielestäni lahjakkaan henkilön pitäisi panostaa kunnolla urheiluun.