Norjan hiihtotähti Therese Johaug ilmoitti tiistaina ilouutisia sosiaalisessa mediassa. Hän paljasti olevansa raskaana.

– Tämä on suurin asia, jonka voi saavuttaa. Se on enemmän kuin kaikki kullat, jotka olen voittanut, herkisteli Johaug NRK:lle.

Johaug, 34, on jo aiemmin antanut ymmärtää, että hän on toivonut perheenlisäystä. Hän lopetti hiihtouransa viime kauden jälkeen.

Johaug antoi kuitenkin lopettamisuutisen jälkeen kommentteja, joiden perusteella hänen urheilu-uransa ei välttämättä ole täysin taputeltu. Nainen vihjaili, että paluu vuoden 2025 Trondheimin MM-kisoihin on kiehtova mahdollisuus.

Johaugille on luonnollisesti tässä vaiheessa tärkeintä keskittyä raskauteen. Sen ajoittuminen vuoteen 2023 mahdollistaa kuitenkin paluun takaisin hiihtomaailman huipulle, jos hän niin haluaa.

”Ennakkotapauksiakin” toki löytyy. Norjalaislegenda Marit Björgen palasi 36-vuotiaana takaisin maailmancupiin esikoislapsensa syntymän jälkeen.

Björgen oli heti erittäin kovassa vedossa. Hän voitti paluunsa jälkeen vielä esimerkiksi neljä MM-kultaa ja kaksi olympiakultaa.

Kun Trondheimin MM-kisat käynnistyvät vuonna 2025, on Johaug 36-vuotias – ja Milanossa sekä Cortina d’Ampezzossa järjestettävät olympiakisat odottavat vuoden päässä…

Kuvat tästä.