Frida Karlsson on noussut alkukauden aikana naisten hiihdon ykköstähdeksi. Aiemmat kaudet tuo valtikka on ollut tiukasti Therese Johaugin käsissä.

Norjalaislegenda lopetti huikean uransa viime kauteen. Karlsson pystyi viime sesongeilla ajoittain haastamaan norjalaisen.

Hän on nyt myöntänyt Nettavisenille, että Johaugia vastaan kilpaileminen oli varsin raakaa touhua henkisesti.

– Hän (Johaug) oli iso porkkana. Oli niin selvää, että juuri hänet täytyi lyödä voittaakseen. Ja ainahan sitä haluaa voittaa. Ajattelin harjoituksissa: ”Miten oikein voitan hänet?” Minun oli hankittava lisää voimaa pystyäkseni voittamaan hänet. Se oli kiva porkkana, mutta toisaalta ennen kisaa oli tunne, että oli ylisuoritettava voittaakseen. Tuli selvästi paineita – ei ulkopuolelta, vaan itseltäni, tilitti Karlsson Nettavisenille.

Karlsson myönsi, että Johaugia vastaan kilpaileminen vaikutti esimerkiksi siihen, että hän aloitti kisat monesti rajulla vauhdilla. Sitä piti sitten yrittää kestää.

Ruotsalaislegenda Torgny Mogren kommentoi myös Karlssonin tilannetta Nettavisenille.

– Frida Karlsson on aivan erilainen kuin viime kaudella. Hänessä on aivan erilaista rauhallisuutta. Kuin yö ja päivä. En tiedä, johtuuko se siitä, ettei Therese Johaugia ole enää mukana, mutta viime vuonna hän (Karlsson) näytti stressaantuneelta. Kausi alkoi upeasti, mutta sitten kaikki meni pieleen. Olympialaisissa ei mennyt putkeen. Hän oli mielestäni henkisesti loppu. Mielestäni se oli henkinen romahdus, paalutti Mogren.