Iivo Niskanen suhtautui erittäin kriittisesti omaan tekemiseensä Tour de Skin Val Müstairin perinteisen takaa-ajokisassa, vaikka mies teki varsin väkevän nousun 10 kilometrin matkalla.

Niskanen myönsi Hiihtoliiton tiedotteella, että kova alkuvauhti alkoi tuntua jo ensimmäisen 2,5 kilometrin kierroksen jälkeen. Suurin osa hiihtomaailmasta oli kuitenkin erittäin vaikuttunut.

Paljon yksin töitä tehnyt Niskanen oli osuusajoissa koko porukan kahdeksanneksi nopein. Suomessa seurattiin vesi kielellä miehen menoa.

Takana oli kuitenkin raju koronakurimus. Esitys korkeassa ilmanalassa oli erittäin vaikuttava. Muut hiihtomaailman tähdet ovat saaneet rakentaa kisakuntoaan maailmancupin kauden alussa. Sitten kehiin tuli Niskanen, joka oli vain hieman heitä jäljessä.

Niskanen on tehnyt selväksi, että hänen kauden päätavoitteensa odottaa Planican MM-kisoissa. Se on perinteisen hiihtotavan 50 kilometrin matka. Olympiakullan jo 50 kilometrillä voittanut Niskanen jahtaa ensimmäistä MM-kultaa kuninkuusmatkalla.

Ilta-Sanomat kertoo verkkosivuillaan, että eräs suomalainen ”tunnettu hiihtomies” latasi lehdelle melkoisen kommentin nähtyään Niskasen menoa Val Müstairissa.

– Iivolle on ikiomat fysiologian lait. Ei tarvitse valmistautua 1 700 metriin. Puijo, korona ja vaipat riittävät, latasi tämä Ilta-Sanomille.

Hiihtomies viittasi siihen, että Niskanen on harjoitellut ”tavallisissa” korkeuksissa kotinurkillaan. Myös hiljattain syntynyt esikoinen on pitänyt kiireisenä.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.