Kerttu Niskanen onnistui odotuksiin nähden mainiosti perjantaina Les Roussesin maailmancupin kisassa. Ranskassa hiihdettiin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisa, jossa Niskanen oli kahdeksas.

Niskanen on Iivo-veljensä tavoin vahvempi perinteisellä hiihtotavalla, joten perjantain suoritusta voi pitää varsin hyvänä. Sunnuntaina on luvassa molempien Niskasten viikonlopun kohokohta perinteisen 20 kilometrin yhteislähtökisat.

Ilmassa on kuitenkin paljon kysymysmerkkejä. Ranskassa on epäilty, että Les Roussesin rata ei suosi kovia irtiottoja. Viaplayn toimittaja esitti Kerttu Niskaselle suoran kysymyksen asiasta.

– Miten tämä rata? Tästä on paljon puhuttu etenkin sunnuntai mielessä. Onko tämä rata sopiva yhteislähtöön? tiedusteltiin Niskaselta.

Niskanen oli kohtuullisen diplomaattinen. Rivien välistä on toki helppo lukea, että tilanne ei taida olla ihanteellinen.

– No, mielenkiintoinen on. Tuossa on pitkä pätkä tuollaista jyrkkää. Nytkin vapaalla se tuntui sellaiselta taapertamiselta. Siinä on pitkä pätkä haarakäyntiä pertsalla. Kun luvassa on yhteislähtö, niin onhan se mielenkiintoinen, vastasi Kerttu Niskanen Viaplaylla.

Les Roussesin maastohiihdon maailmancup katsottavissa yksinoikeudella Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport+ Suomi kanavalla.