Tour de Skin 10 kilometrin perinteisen takaa-ajo Val Müstairissa oli suomalaisittain Kerttu Niskasen juhlaa. Hän nousi komeasti kaukaa takaa kakkoseksi. Niskanen on yksi suosikeista koko Tourin voittajaksi.

Krista Pärmäkoski oli ennakkoon toinen suuri suomalaisnimi. Hän joutui kuitenkin pettymään pahasti.

Pärmäkoski lähti sunnuntaina lujaa liikkeelle korkeassa ilmanalassa. Vauhti alkoi kuitenkin sakata varsin nopeasti. Lopulta Pärmäkoski tuli maaliin lähes puolitoista minuuttia kärjen takana.

Ylen asiantuntija Toni Roponen ylisti lähetyksessä Niskasen tekemistä. Hän nosti nopeasti esiin myös Pärmäkosken tilanteen.

– Iso pettymys suomalaisittain on tietysti se, että Krista Pärmäkoski on oman (lähtökohtaisesti) hyvän matkan jälkeen erittäin kaukana niistä sijoituksista, mitä hän kokonaistourilla tavoittelee, harmitteli Roponen.

Roponen palasi vielä nopeasti aiheeseen. Hänen johtopäätöksensä oli tyly.

– Vapaan 20 on seuraavana 10 kilometrin matkan jälkeen… On ihan sanomattakin selvää, että Krista Pärmäkoski ei tule ottamaan tuota puolentoista minuutin eroa kärkeen yhden kilpailun aikana kiinni, paalutti Roponen.

Tour de Ski kokonaisuudessaan vain Elisa Viihde Viaplayssa ja V sport –kanavilla.