Iivo Niskanen on pitkän ollut henkilökohtaisilla matkoilla Suomen yksinäinen johtotähti miesten hiihdossa. Nyt on kuitenkin nähty vahvoja merkkejä myös muilta.

Perttu Hyvärinen ihastutti viikonloppuna Les Roussesin maailmancupissa. Mies taisteli kaatumisestaan huolimatta 20 kilometrin perinteisen yhteislähtökisan yhdeksänneksi. Hyvärinen joutui tekemään lopussa paljon töitä yksin. Ilman kaatumista hän olisi voinut kamppailla jopa palkintopallisijasta.

Hyvärisen suoritus keräsi valtavasti kehuja faneilta. Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi ällisteli myös miehen menoa.

Pitkän linjan hiihtomies Reijo Jylhä on vaikuttunut Hyvärisen menosta. Hänellä riittää luottoa mieheen.

– On kyllä tosi hyvässä kunnossa, ja on vain ajan kysymys, milloin Perttu hiihtää podiumille (palkintopallille). Nyt alkaa olla sen tyyppisiä edellytyksiä, että hyvän päivän tullen meillä on kaksi hiihtäjää, jotka ovat maailman kärkipään hiihtäjiä miehissä, hehkutti Jylhä Iltalehdelle.

Planican MM-kisat ovat helmi–maaliskuussa. Suomalaisfaneille kelpaisi, jos tuo mitalihiihto tulisi Sloveniassa.

Hyvärinen itse iloitsi vedostaan Instagramissa. Metsää itsekin omistava hiihtoässä oli vaikuttunut myös ranskalaisfanien toiminnasta.

– Ja ranskalainen yleisö osaa tehdä kyllä tunnelman, ja ääntä tulee moottorisahoista lähtien. Toimis se varmaan Suomessakin? heitti hän Instagramissa.

Tästä Iltalehden juttu.