Ampumahiihdon MM-kisat käynnistyivät keskiviikkona sekaviestillä. Ennakkosuosikki Norja vei varsin odotetusti voiton. Suomen joukkue (Suvi Minkkinen, Mari Eder, Tuomas Harjula ja Olli Hiidensalo) jäi sijalle 11. Joukkueen suorituksia seurasi tiiviisti myös lajilegenda Kaisa Mäkäräinen.

Mari Eder käytti omalla osuudellaan kaksi varapatruunaa. Eder paransi Suomen sijoitusta, sillä hän lähti Suvi Minkkisen osuuden jälkeen ladulle sijalta 16. Eder nosti Suomen 12:nneksi.

– Makuuammunta oli hyvä sarja, mutta niukasti meni kaksi alhaalta ohi. Se olisi ollut tärkeä onnistuminen, että olisin päässyt isoon letkaan mukaan. Jouduin vähän takaa-ajajan rooliin makuuammunnan jälkeen.

– Vähän jäi petrattavaa sekä ammunnallisesti että fyysisesti. Hiihto oli kaksi kierrosta hyvää ja viimeisen kierroksen loppu oli heikompi. Katsotaan, miten saadaan paketti kasaan perjantaille. Paremmin pitää pystyä suoriutumaan sekä hiihdossa että ammunnassa, jos aikoo tulosta tehdä ja se on tavoitteena, kommentoi Eder Ampumahiihtoliiton tiedotteella.

Kaisa Mäkäräinen teki selväksi Suomen joukkueen tämän hetken tilanteen. Hän näki Ylellä, että ammunta kulkee mutta hiihtovauhti on auttamattoman hidasta.

– Ei ollut niin, että yksi osuus olisi epäonnistunut. Hiihtovauhti oli sellaista, että tiukkaa on näissä kisoissa. Vaikka oli kuuden kilometrin lenkki, niin eroja silti syntyi maastossa. Penkalla ehjää suorittamista, Mäkäräinen kommentoi Ylelle.

MM-kisat jatkuvat perjantaina naisten pikamatkalla. Suora lähetys kisasta alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 15.15.

Tästä Ylen juttu.