Krista Pärmäkoski ja Kerttu Niskanen ovat olleet tällä kaudella odotetusti Suomen naishiihdon ykköstykit. Niskasen tilanne näyttää nyt valoisalta, mutta Pärmäkosken osakkeet ovat laskussa.

Pärmäkoski joutui jättämään Tour de Skin kesken vatsataudin vuoksi. Ennen sitä hän näytti olevan Niskasen tavoin vahvassa nousukunnossa.

Pärmäkosken paluu kansainvälisiin kisoihin ei kuitenkaan ole mennyt käsikirjoituksen mukaan. Les Roussesista tuli täysi pannukakku, eikä Toblachin maailmancup aiheuttanut riemunkiljahduksia.

Saman huomasi myös kaiken nähnyt hiihtoasiantuntija Harri Kirvesniemi. Pärmäkoski jäi Toblachin viestissä kärjelle lähes puoli minuuttia perinteisen hiihtotavan 7,5 kilometrin viestiosuudella. Se on paljon.

– Kaksi viime viikonloppua ovat Kristalta olleet vähän järjestään alakantissa. Hän ei ole pystynyt saavuttamaan normitasoansa. Normitasolla tarkoitetaan tässä sitä, että on hyvin lähellä palkintokoroketason vauhtia. Nyt on jo niin monta kisaa sujunut samantyyppisesti, että kyse ei ole sattumasta, arvioi Kirvesniemi Ilta-Sanomille.

Planican MM-kisat käynnistyvät reilun kahden viikon päästä 22. helmikuuta. Kirvesniemi muistutti toki IS:lle, että vielä voi tapahtua hyväkin käänne.

– Tässä on kuitenkin vielä aikaa eikä ole poissuljettua, etteikö huippukunto löytyisi. Jos verrataan Pärmäkoskea ja Kerttu Niskasta, niin ei Kristan tilanne niin levollinen ole, Kirvesniemi linjasi IS:lle.

MM-kisat ovat erittäin tärkeä asia Pärmäkoskelle. MM-kullan voittaminen motivoi naista jatkamaan uraansa viime sesongin jälkeen.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Maastohiihto

Pohjoismaisten lajien MM-kisat
Planica, Slovenia 22.2.-5.3.2023

Naiset
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski

Miehet
Ville Ahonen, Niko Anttola, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Lauri Vuorinen