Niko Anttola onnistui upeasti hiihdon nuorten MM-kisoissa. Kultaa tuli 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Myös norjalaislegenda Petter Northug oli vaikuttunut.

Hän ylisti nuorta miestä ensin Twitterissä. Hän kommentoi myöhemmin Anttolan menoa Ilta-Sanomille.

Northug muistutti Ilta-Sanomille, että Suomesta ei ole tullut tuhottoman paljon vapaan hiihtotavan taitajia. Anttola on toista maata.

– Teidän parhaat hiihtäjänne, kuten Iivo (Niskanen), tunnetaan kieltämättä paremmin perinteisen osaajina, Northug arvioi Ilta-Sanomille.

– Mutta Niko Anttolassa teillä on nyt hiihtäjä, joka voi monipuolisuudellaan jatkossa hallita koko sirkusta. Hän hallitsee kaikki kilpailumuodot, ja hänen lajitaitonsa on huikeaa. On upeaa nähdä, miten hän liu’uttaa perinteistä ylämäkeen ja pystyy jo muistuttamaan Iivo Niskasta, jatkoi Northug hehkutusta.

Niko Anttola valittiin lopulta Planican MM-kisoihin. Northug ei vielä asiasta tiennyt IS:n haastattelun aikaan. Suomalaislegenda Sami Jauhojärvi oli Viaplaylla sitä mieltä, että Anttolaa ei kannattaisi ottaa mukaan Planicaan.

Northug oli täysin eri linjoilla. Hän teki selväksi oman näkemyksensä.

– Tekisitte suuren virheen jättämällä hänet valitsematta. Ei ole minkäänlaista riskiä, että valinta millään tavalla vahingoittaisi Nikon uraa, paalutti mies IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.