Niko Anttola on kerännyt paljon kehuja kotimaassa upeiden MM-kisaotteidensa vuoksi. Nyt miehen suoritukset on huomioitu kunnolla myös Norjassa.

Aiemmin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hopeaa 20 kilometrin perinteisellä ottanut Anttola oli torstaina juhlittu sankari. Nyt mies paineli maailmanmestaruuteen 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisoissa.

Anttolaa on verrattu Suomessa lähinnä Iivo Niskaseen. Norjalaislegenda Petter Northug seurasi Anttolan menoa ja oli vaikuttunut. Hän tarjosi myös toisen huiman vertailukohdan.

Northugin on tehnyt selvästi vaikutuksen Anttolan monipuolisuus. Norjalainen kirjoitti Anttolasta Instagramissa.

– Suomella on nyt juniorien maailmanmestari, joka osaa hiihtää perinteisellä ylämäissä teknisesti kuin Niskanen ja vapaalla yhtä elegantisti kuin (Thomas) Alsgaard. Häntä tulee olemaan mielenkiintoista seurata, hehkutti Northug.

Alsgaard oli oman aikansa hiihtolegenda. Hän oli esimerkiksi ainoa hiihtäjä, joka onnistui voittamaan Mika Myllylän henkilökohtaisilla matkoilla vuoden 1999 MM-kisoissa. Myllylä voitti kolme kultaa, mutta Alsgaard peittosi karpaasin takaa-ajossa loppukirinsä ansiosta.

Petter Northug Jr

@PetterNorthugJr
Her har Finland en junior verdensmester som går like bra teknisk som Niskanen i klassisk motbakke og flyter like elegant som Alsgaard i skate.

Blir spennende å følge 🤩

FirstSkisport.com

@FirstSkisport
Niko Anttola is Junior World Champion after 3 silver medals in total earlier
skisport365.com/ski/resultat.p…