Norjan hiihtomaajoukkue valmistautuu Planican MM-kisoihin pääosin Keski-Euroopassa. Monet kilpailevat Toblachin maailmancupin kisoissa ja jäävät sen jälkeen samoille nurkille.

Les Roussesin maailmancup-viikonlopun sensaatio Kristine Stavås Skistad on kuitenkin tehnyt oman valintansa. Nainen ei kilpaile Toblachissa, vaan harjoittelee kotinurkillaan Konnerudissa Planican MM-kisoihin saakka.

Skistad yllätti kovat ruotsalaiset viikonloppuna Les Roussesin sprintissä. Hän vei voiton ja on Norjan naishiihdon suurin kultamitalitoivo Planican MM-kisoissa.

Naisen valmentaja Lage Sofienlund kertoi VG-lehdelle, että Skistad haluaa valmistautua MM-kisoihin tutuissa maisemissa. Hän haluaa olla lähellä tuttua harjoituskeskusta ja tehdä tuttuja harjoituksia.

Sofienlund kertoi VG:lle, että Skistad on varsin omapäinen urheilija. Se on hänen mukaansa valtti.

– Se on asia, joka on tehnyt minuun suurimman vaikutuksen Kristinessä. Hän pystyy kuuntelemaan itseään sisäisesti. Hän tekee itsensä kannalta parhaat päätöksen, ylisti valmentaja VG:lle.

– Häntä ei voisi vähempää kiinnostaa muualta tulevat puheet. Hän tekee sen, mikä tuntuu hänestä parhaalta, kehui luotsi.

Skistadin ratkaisu on puhuttanut vuonomaassa. Sofienlund teki kuitenkin selväksi, että Norjan valmennus ymmärtää ja hyväksyy tämän päätökset.