Iivo Niskasen kunto on ollut iso puheenaihe jo kuukausia Suomen hiihtopiireissä. Les Roussesin maailmancupin 20 kilometrin perinteisen kisa antoi hyviä merkkejä ja kakkossijan. Planican MM-kisojen yhdistelmämatka kertoi kuitenkin monelle karuun totuuden.

Niskanen yritti lähteä karkuun perinteisen osuudella. Kärkijoukko pieneni, mutta siinä oli silti yli kymmenen hiihtäjää.

Hiihtolegenda Harri Kirvesniemi katsoi myös mielenkiinnolla kisaa. Hän lausui ikävän totuutensa Niskasen tämän hetken iskukyvystä.

Lisää keskustelua hiihtolajeista Talviurheilun olohuoneessa.

– Eihän Iivon kunto ole varmaan sellainen kuin se oli esimerkiksi viime talven olympialaisissa, Kirvesniemi kommentoi Ilta-Sanomissa.

Kirvesniemen mukaan Niskasen olisi pitänyt pystyä hajottamaan kunnolla kärkijoukon perinteisen toisella kierroksella, niin että mukana olisi ollut 2–3 vastustajaa. Se olisi kertonut siitä, että suomalaistähti on viime vuoden Pekingin olympialaisten kaltaisessa kunnossa.

– Mutta totuuden nimessä sekään ei olisi tälle päivälle riittänyt, koska Iivon vapaa ei ole siinä kuosissa kuin se on parhaimmillaan ollut, sanaili Kirvesniemi IS:lle.

Niskasen päämatka on toki vasta ensi viikon sunnuntaina. Silloin hiihdetään miesten 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtö.