Alppihiihtolegenda Kalle Palander on pelipaikalla Ranskan Courchevelissa, jossa järjestetään lajin MM-kisat.

Ylen asiantuntija työskentelevä Palander päätti kisojen yhteydessä yllättää mäkilegenda Toni Niemisen. Kaksi vuotta Niemistä nuorempi pujottelun maailmanmestari otti Ranskan maisemista puhelun miehelle. Ylen videokamerat tallensivat tapahtuneen.

Nieminen nappasi Ranskan Albertvillen olympiakisoista kaksi kultaa ja yhden pronssin 31 vuotta sitten. Palander teki puhelussa selväksi, kuinka suuri tekijä Nieminen oli hänelle.

– En ole varmaan ikinä kertonut sinulle tätä. Olemme saman aikakauden kavereita, mutta sinä nousit huipulle niin paljon nuorempana kuin minä. Olin kova Matti Nykänen -fani. Sinä tulit sen jälkeen. Yksi iso tekijä minun uralleni oli, että jätkä voitti kultaa, Palander kertoi Niemiselle.

Nieminen oli otettu ystävänsä sanoista. Hän vastasi miehelle.

– Kiitos itsellesi. Me oltiin silloin molemmat aika nöösipoikia. Olin 16-vuotias ja sinä vielä vähän nuorempi. Mutta, jos olen pikkusenkin pystynyt buustaamaan sua lähtemään Torniosta maailmanvalloitukseen, niin kai minä voin kulkea takki auki, että olen pystynyt jeesaamaan Palanderia, kuittasi Nieminen.

Palander ja Nieminen tuntevat toisensa. Kaksikolla on ollut vuosien saatossa myös yhteistyöprojekteja.

Tästä Ylen juttu.