Hiihtoässä Kerttu Niskasen kyyti ei riittänyt lauantaina mitaleille Planican MM-kisojen naisten yhdistelmämatkalla.

Ruotsin Ebba Andersson ja Frida Karlsson lähtivät menemään menojaan perinteisen osuuden loppupuolella. Andersson vei lopulta kultaa kaatumisestaan huolimatta.

Niskanen myönsi rehellisesti Ylen haastattelussa, että hän tiesi ruotsalaistähtien vedon jälkeen, että peli on menetetty MM-kullan suhteen.

Lisää keskustelua hiihtolajeista Talviurheilun olohuoneessa.

– Se ei ollut yllätys. En halunnut edes yrittää siihen. Vauhti oli liikaa. Yritin lähteä taistelemaan pronssista. Se ei ollut kaukana. Välillä saavutinkin, mutta eroa oli liikaa, Niskanen arvioi Ylen haastattelussa.

Saksan Katharina Hennig ei pahemmin Niskasta auttanut taistelussa, kun kaksikko yritti tavoittaa kolmantena ollutta Norjan Astrid Öyre Slindiä. Niskanen veti ja Hennig toimi vapaamatkustajana peesissä. Lopussa saksalainen paineli Niskasen ohi neljänneksi.

– Hän (Hennig) tyytyi vaan peesaamaan, eikä halunnut lähteä vetämään. Loppuun hän otti kiriä ja halusi päihittää minut, mutta ei halunnut vetää. Työnjako oli selvä, että minä saan kiriä Slindiä kiinni, Niskanen totesi.

Tästä Ylen juttu.