Hiihdon MM-kisat käynnistyvät 22. helmikuuta Planicassa. Nyt kun Venäjä on poissa kisoista, näyttävät viestit erittäin hyvältä mahdollisuudelta mitalien nappaamiseen.

Siksi luulisi, että viestijoukkueisiin on tungosta. Toblachin maailmancupin tapahtumat viittaavat kuitenkin erilaiseen todellisuuteen.

Kaikki kovat nimet eivät nimittäin olleet mukana Suomen naisten viestijoukkueessa. Ahkerasti kilpailleen Kerttu Niskasen poisjäänti on saanut paljon ymmärrystä.

Kaikkien jakeluun ei kuitenkaan ole mennyt, miksi viestipaikoista vielä taistelevat Jasmi Joensuu ja Eveliina Piippo eivät osallistuneet viestiin.

Ylen mukaan molemmat naiset tosin ilmaisivat halunsa osallistua Toblachin viestiin. Valmennus päätti kuitenkin toisin.

– Kaikista tärkeintä on, että urheilija on parhaassa kunnossa siellä Planicassa ja pystyy siellä hiihtämään kovaa. Näytöt Planican viestijoukkueeseen annetaan sitten MM-kisoissa, avasi naisten maajoukkuevalmentaja Jussi Piirainen Ylelle.

Aino-Kaisa Saariselta ei löydy ymmärrystä nykyhiihtäjille. Hiihtolegenda lausui Ilta-Sanomille suorat sanat aiheesta.

– Savu nousi korvista, sanoi Saarinen IS:lle reaktiostaan siihen, kun hän näki naisten viestijoukkueen nimet.

– Mutta sitä en voi millään käsittää, että Jasmi Joensuu ja Eveliina Piippo eivät kumpikaan hiihtäneet tilanteessa, jossa nimenomaan he ovat keskinäisessä kilpailutilanteessa ja heiltä odotetaan lisänäyttöä siitä, kumpi hiihtää MM-viestissä toisen vapaan osuuden, paalutti Saarinen IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.