Ruotsin Ebba Andersson voitti lauantaina naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan maailmancupin kisan Italian Toblachissa.

USA:n Jessie Diggins taipui reilut 13 sekuntia ruotsalaiselle. Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi huomasi nopeasti suorassa lähetyksessä, että jokin oli pielessä Digginsin kohdalla. Jenkkihiihtäjä piteli polveaan tultuaan maaliin.

– Ja näytti vähän, että olisiko pidellyt tuota säären etuosaa tai polvea. Jos siellä on vähänkään epävakaa suksi alla, niin sehän käy tuohon säären etuosaan, koska sitä pitää koko ajan nilkalla ohjata ja stabiloida suksen menoa. Silloin sitä saattaa olla, että säären etuosa voi krampata pahastikin matkan aikana, arvioi Jauhojärvi Viaplaylla.

Diggins paljasti myöhemmin Expressen-lehdelle kaatuneensa pahasti. Tilannetta ei tv-kuvissa nähty.

– Kaaduin polvilleni todella, todella lujaa. En tuntenut polveani loppukisan ajan… Se ei tuntunut hyvältä, avautui Diggins.

– Nousin nopeasti ylös ja yritin puskea eteenpäin. Yritin olla ajattelematta asiaa ja keskittyä ottamaan tilanteesta kaiken irti.