Viivi Lehikoinen paransi viikonloppuna yli sekunnilla ennätystään naisten 400 metrillä. Hän kellotti Metzissä ajan 52,52.

Lehikoinen, joka pääsi varsin lähelle Ella Räsäsen sisäratojen SE-tulosta (52,37), hämmästeli itsekin vetoaan myöhemmin sosiaalisessa mediassa. Hän paljasti samalla kärsineensä isoista ongelmista.

– Siis pakko sanoa, että vaikka yleensä on vähän ees joku käsitys, mihin vois pystyä, niin tää tuli kyllä itellekin pienenä yllätyksenä. Urheilijana on vaikea välttää vastoinkäymisiä, mutta loppuvuoden takareisivamma, etureisiongelmat ja joulun keuhkoputkentulehdus ei kyllä tehnyt harjoittelusta helppoa.

– Etenkin tammikuun kilpailuihin valmistava leiri aiheutti harmaita hiuksia, kun tuntui, ettei pysy muiden tai edes omien viime kevään treeniaikojen perässä. Siksi en kokenut olevani siinä kunnossa, että kannattais kilpailla, vaan oisin paljon mielummin jatkanut harjoittelua kesää kohti. Mutta ihan hyvä, ettei mua aina kuunnella näissä jutuissa, naureskeli Lehikoinen Instagramissa.

Lehikoinen jatkoi kirjoittamalla, ettei hän tykkää puhua julkisesta omista ongelmistaan. Hän halusi kuitenkin jakaa tämän opetuksen.

– 1) Useimmiten me pystytään paljon parempaan kuin mitä meidän mieli luulee. Meillä on hirveesti kaikenlaisia uskomuksia ja pelkoja itsestämme ja asioista, mitkä vaan rajottaa meidän toimintaa. 2) Vertailu muihin ei vie mihinkään. Kova treeniseura puskee tietenkin muakin eteenpäin, mutta se et murehtii sitä, että kuinka huono on verrattuna muihin vie vaan energiaa. Kaikki on yksilöitä, joilla on erilaisia vahvuuksia ja sitä varten siellä treeneissä ollaan, että kisoissa kulkis, kirjoitti Lehikoinen.

Lehikoisen päälaji on 400 metrin aidat.

Nooralotta Neziri mainiossa vedossa

Nooralotta Neziri palasi kilpakentille voittamalla Tampereella Pirkkahallissa kansallisen kisan 60 metrin sileän juoksun hyvällä ajalla 7,44. Hän jäi ennätyksestään vain 0,04 sekuntia.

– Kerrankin yllätin itseni positiivisesti, Neziri sanoi SUL:n tiedotteella.

– Tampereen ajat kertoivat, että nopeus on onnistuttu pitämään kunnossa vähäisestä juoksuharjoittelusta huolimatta, Neziri jatkoi.