Seiväshyppääjä Wilma Murto on saanut Münchenin EM-kultansa jälkeen valtavasti huomiota suomalaisilta urheilufaneilta.

Murto oli sensaatiomaisessa iskussa EM-finaalissa, kun hän paransi SE-tulosta kolme kertaa. Lopulta tuloksena oli 485.

Naisen huiman suorituksen jälkeen on käynnistynyt kova puhe siitä, koska hän ylittää viiden metrin maagisen rajan. Asia nousi esille myös tiistaina, kun Murto vastasi fanien kysymyksiin Instagram Storiesissa.

Eräs fani tiedusteli häneltä ensin, minkälaisen ennätyksen hän haluaisi tehdä tällä kaudella.

– Tajusin, että en tule antamaan teille toivomianne vastauksia. En tule antamaan tylsiä vastauksia tällaisiin kysymyksiin. En tarvitse mielestäni uutta ennätystä ollakseni tyytyväinen kauden 2023 jälkeen. Päätavoite on mielestäni viedä oma perustaso aiempaa korkeammalle. Tottuminen uusiin seipäisiini (475) on myös iso prosessitavoite. Voin olla hyvin, hyvin tyytyväinen, vaikka en rikkoisikaan ennätystäni tällä kaudella, kirjoitti Murto.

Sitten tuli ”se” kysymys. ”Milloin 5m?” kysyi eräs.

– Siitä puheen ollen, tätä kysytään minulta joka päivä. En tiedä, en osaa sanoa. Pääsen lähemmäksi joka päivä. Se on tärkeintä mielestäni. Niin tapahtuu, jos niin tapahtuu. En halua antaa teille tylsiä vastauksia, viestitti Murto.