Hiihdon MM-kisat ovat päässeet käyntiin. Jos olisi neljä vuotta sitten ennakoitu Suomen joukkuetta tämän vuoden MM-kisoissa, olisi moni listannut Anita Korvan nimen.

Korva voitti vuonna 2019 peräti kolme MM-pronssia nuorten kisoissa Lahdessa. Hän on nyt 23-vuotias eikä ole kilpaillut koko kauden aikana hiihtoladuilla.

Korva on puhunut varsin avoimesti vaikeuksistaan. Henkiset ja fyysiset ongelmat tulivat vuosina 2020– 2021. Nainen myönsi Iltalehdelle sairastuneensa masennukseen.

– Olen aina tiennyt, että jos urheilu-urani kaatuu johonkin, ne ovat nämä asiat. Olen ollut aina todella vaativa itseäni kohtaan, joten masentuneisuus ei oikeastaan yllättänyt, avasi Korva nyt Iltalehdelle.

Korva työskentelee nykyään urheiluvälineliikkeessä. Hän ei ole pahemmin hiihtänyt viime aikoina, vaikka treenaa edelleen lujaa salilla.

Korva ei kuitenkaan ole halunnut virallisesti päättää omaa urheilu-uraansa. Hän myöntää kaipaavansa ajoittain kilpailemaan. Se on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty.

– Rehellisesti sanottuna nyt haluaisin kaikista eniten palata ladulle ja sinne, missä olin aiemmin. Se ei vain ole niin yksinkertaista, myönsi Korva Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.