Paremmin aitajuoksijana tunnettu Viivi Lehikoinen oli lauantaina vahvassa vedossa 400 metrin sileällä Ranskan Metzissä.

400 metrin aitojen SE-nainen paineli hallissa komean ajan 52,52. Se on kautta aikojen toiseksi paras suomalainen hallitulos matkalla. Suomen ennätys 52,37 on Ella Räsäsen nimissä.

Lehikoisen oma halliennätys parani huikeasti. Aiempi ennätys oli 53,72, joten lauantain kellotus oli peräti 1,20 sekunnin parannus tuohon.

– Oli tosi hyvä kisa. Femke Bol meni tietysti omia menojaan, mutta edessäni juossut irlantilainen Sharlene Mawdsley piti juuri minulle sopivaa vauhtia. Ei tarvinnut taistella juoksupaikasta, vaan hyödyin peesistä, Lehikoinen avasi SUL:n tiedotteella.

– Onneksi jalkani tuntuivat hyviltä matkaväsymyksestä huolimatta. En ehkä näin hyvää aikaa odottanut, sillä harjoituskauteni on ollut rikkonainen. Pari viikkoa sitten yksin juoksemani tulos 53,7 Liikuntamyllyssä antoi kuitenkin viitteitä hyvästä kunnosta.

Lehikoinen ei kaavaile kilpailemista EM-hallikisoissa.

– Tulosraja on kova 52,20, ja ranking-systeemin säännöt ovat minulle epäedulliset, koska mukaan lasketaan vain kaksi hallikauden kisaa. Olisi pitänyt juosta kesällä enemmän nelosen kisoja. Viikon päästä juoksen SM-halleissa 400 metriä ja viestin, juoksija kertoi.