Hiihtotähti Johannes Hösflot Kläbo nähdään keskiviikkona 22. maaliskuuta Helsingin Olympiastadionilla järjestettävässä Stadion Sprintissä.

– Viime vuonna oli todella hauskaa ja viihdyttävää olla mukana. Kokonaisuus on innostava niin meille urheilijoille kuin yleisöllekin. Se oli myös iso sitoutuminen järjestäjiltä. Olympiastadionin tunnelma oli ainutlaatuinen, Kläbo kommentoi Helsinki Ski Weeksin tiedotteella.

Kläbo teki selväksi, että hän on vaikuttunut tapahtuman ideasta. Hän näkee tällaisten kisojen olevan jatkossa tärkeitä.

– Maastohiihto kaipaa tällaisia uusia ideoita ja konsepteja. Me työskentelemme urheilun lisäksi myös viihdealalla ja kilpailemme yleisön vapaa-ajasta. Meidän tulee arvostaa Stadion Sprintin kaltaisia tapahtumia, ne ovat osa maastohiihdon tulevaisuutta. Meidän tulee olla siellä, missä ihmiset ovat, hiihtotähti pohtii.

Maailmancupissa on urakoitu valtavasti viime viikkoina. Kläbo ei pane tässä vaiheessa asiaa pahakseen.

– Nyt Falunin jälkeen sprinttiä Tallinnassa tiistana, sitten kohti Helsinkiä ja Stadion Sprinttiä. Maailmancupin finaalit vielä Lahdessa. Paljon kisaamista, mutta tulee olemaan hauskaa, Kläbo päättää.

Stadion Sprintin kilpailun kansainvälisiin supertähtiin kuuluvat Kläbon lisäksi Federico Pellegrino, Richard Jouve, Even Northug ja William Poromaa. Naisten puolella kilpailua tähdittävät Johanna Hagström, Katharina Hennig, Ane Appelkvist Stenseth, Victoria Karl ja tuoreimpana kiinnityksenä Suomen Kerttu Niskanen.

Stadikan laduille starttaavat myös muun muassa Ristomatti Hakola, Lauri Vuorinen, Joni Mäki, Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä.

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancup
Tallinna, Viro 21.3.2023

Naiset
Anni Alakoski, Jasmi Joensuu, Jasmin Kähärä, Hilla Niemelä, Kerttu Niskanen, Maaret Pajunoja

Miehet
Emil Liekari, Wiljam Mattila, Niilo Moilanen, Verneri Poikonen, Verneri Suhonen, Lauri Vuorinen