Norjan Ragnhild Haga voitti sunnuntaina naisten 50 kilometrin (v) hiihtokisan Holmenkollenilla. Kerttu Niskanen oli kahdeksas maailmancupin kisassa.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun naishiihtäjät urakoivat 50 kilometrin matkan maailmancupissa. Niskanen myönsi Viaplaylla, että koville otti.

Niskanen muistutti myös, että bonuspisteet vaikuttavat osaltaan taktiikkaan. Oman ongelmansa naiselle aiheutti oksentaminen kesken kisan.

– Kisan tulosta ajatellen se alku piti hiihtää tyhmästi. Piti kiriä niihin (bonuspisteisiin). Samoin tekivät myös (Jessie) Diggins ja Tiril (Udnes Weng). Se oli lopusta hieman kyllä pois, mutta ei mitään. Ihan ok. Jouduin oksentamaan. Sen jälkeen oli taistelua tuo loppu, paljasti Niskanen Viaplaylle.

– Toki vähän harmittaa, että siinä ennen kahta viimeistä kierrosta jouduin niin sanotusti tyhjentämään itseni. Se viides kierros oli todella paha. Piti vain selvitä. Viimeinen kierros meni sitten ihan hyvin, selvitti hän myöhemmin haastattelussa.

Niskanen urakoi kunnolla kauden loppupuolella, koska hän on kiinni distanssicupin voitossa. Hän taistelee myös huippusijoituksista kokonaiscupissa.

– Melkoista taistelua. Ylihuomenna pitäisi hiihtää sprinttiä Drammenissa. Ei tässä mitään järkeä ole, mutta mennään nyt, hymyili Niskanen Viaplayn haastattelun lopuksi.

Kun Niskasen haastattelusta tultiin Viaplayn studioon kiinnittyi huomio Niskasen viimeiseen kommenttiin.

– Tuo viimeinen lause. Hälyttääkö? heitti juontohommat hoitanut Jussi Eskola.

Asiantuntija Sami Jauhojärvellä oli selvä näkemys. Hän lyttäsi kansainvälisen hiihtoliiton tekemän kisaohjelman.

– Kertoo aika paljon siitä, mihin FIS (kansainvälinen hiihtoliitto) vie urheilijoita. Aivan äärimmilleen. Nyt väännetään rätistä viimeisetkin pisarat irti, paalutti Musti Viaplaylla.

Eveliina Piippo oli hienosti kymmenes. Muista suomalaisista Emmi Lämsä oli 22:s, Rebecca Immonen 31:s ja Vilma Ryytty 32:s.