Maastohiihdon maailmancupissa nähtiin hieno suomalaispäivä. Ruotsin Falunissa kilpailtiin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan väliaikalähtökilpailut. Kerttu Niskanen voitti naisten kisan yli 15 sekunnin erolla Saksan Katharina Henningiin. Miesten kisassa Perttu Hyvärinen oli viides ja Ristomatti Hakola kuudes. Miesten kisan voitti Norjan Johannes Kläbo.

Muista suomalaisista naisissa Eveliina Piippo oli 12:s, Anne Kyllönen 20:s, Anni Alakoski 27:s, Vilma Nissinen 35:s ja Katri Lylynperä 42:s. Miehissä Markus Vuorela oli 22:s, Niko Anttola 23:s ja Lauri Lepistö 27:s.

Kerttu Niskanen oli luonnollisesti varsin tyytyväinen kisan jälkeen. Myös huolto sai kiitosta.

– Todella hieno päivä. Ennen kisaa oli hieman sellainen olo, että onko takki tyhjä. Viisikymppinen Kollenilla ja sprintti Drammenissa veti veronsa, mutta hyvin sain sitten ladattua kisaan ja huolto onnistui tänään ihan loistavasti. Suomalaisilla oli huikeat sukset ja pystyttiin tuloksentekoon – huollolle iso kiitos siitä.

– Mahtavaa, että pääsin nousemaan palkintopallille ja korkeimmalla korokkeelle. Kyllähän se hyvältä tuntuu. Tiukasti taistellaan edelleen distanssicupista. Lahteen viimeiseen päivään jää vielä kova kisa, mutta taistellaan, Niskanen kommentoi Hiihtoliiton tiedotteella.

Niskasen hillitty käytös voiton jälkeen yllätti kisan jälkeen Ylen toimittajan Riku Salmisen.

– Yleensä voiton jälkeen naurat koko hammasrivistöllä. Oletko niin väsynyt, että et jaksa edes juhlia? tiedusteli Niskanen Ylellä.

– Ei. Mulla on maski päässä. Et näe, kun hymyilen, kuittasi Niskanen ja katsoi kameraan villisti tuulettaen.

Eveliina Piippo onnistui siis myös kivasti Falunissa.

– Olen kyllä tyytyväinen päivän kisaan. Tuloksellisesti sekä myös omaan suorittamiseen. Oli vähän arvoitus, että mitä siitä tulee sen viidenkympin kisan jälkeen ja lisäksi edellisestä pertsan kympistä on kulunut sen verran pitkä aika. Mutta suksi toimi hyvin ja kroppa toimi hyvin, niin mikäpä siinä oli hiihdellessä. Tästä on hyvä suunnata kohti Salppurin pertsan kisaa, Piippo avasi Hiihtoliiton tiedotteella.

Hyvärinen puolestaan muistutti, että kyseessä oli hänen uransa vahvin esitys maailmancupissa.

– Oli mahtava rikkoa norjalaisten rintamaa tänään. Tämä oli urani paras sijoitus maailmancupissa. Kiva, että onnistuttiin Risen kanssa molemmat. Hiihdettiin kyllä ihan jäsentenvälisiä kisoja siinä porukalla ja sillä tuli molemmille hienot onnistumiset. Tänään tehtiin huollossa hienoa työtä. Ei tullut vahingolla vaan tehtiin oikeasti kova työ ennen kisaa, niin oli kyllä kiva onnistua, Hyvärinen kiitteli Hiihtoliiton tiedotteella.