Kolmiloikan EM-hopeamitalisti Kristiina Mäkelän hallikausi päättyi ennen aikojaan loukkaantumisen vuoksi. Nyt katse on käännetty tiukasti kohti kesää.

Aivan kaikki ei kuitenkaan ole mennyt putkeen. Mäkelä on kertonut Instagramissa ikävästä treenipäivästään.

– Treenit sujuu kivasti siihen asti kunnes jotain sattuu… Story time: no eilen piti sattua, alaselkä meni totaalisen jumiin ja kipeytyi… Onneksi valmentajani Tuomas Sallinen on myös fyssari. Tehtiin punttitreenin alkuun sarja liikkeitä, joilla suljettiin pois pahimmat ongelmat, koska selkeää syytä selän kipuun ei heti keksitty…

– Päätettiin tehdä punttiliikkeet ohjelman mukaan, mutta pienemmillä painoilla… hammasta purren, koska ei tuntunut hyvältä…

– Treenin jälkeen, kun kroppa viilenee kipu helposti voimistuu ja niin kävi… rentoutin selkää lattialla maaten jalat tukevasti sohvalla. Laitoin selkään kipugeeliä, Bemer hoitoa, otin buranan ja tein kinesioteippauksen yöksi.

– Tänään aamulla selkä oli jo vähän parempi, mutta ei silti tuntunut hyvältä. Kinesioteipit saivat olla paikallaan, otin lisää Bemer hoitoa ja buranaa ennen treenin alkua sekä linnex lämpölinimettiä selkää lämmittämään, selvitti Mäkelä.

Seuraavan päivän harjoitukset toivat kuitenkin hyvän käänteen. Pahimmat pelot voitaneen unohtaa.

– Valmentajan kanssa tehtiin uusi tilannepäivitys ennen harjoitusta aloitettiin verryttely ja kuunneltiin tuntemuksia. Verkka oli ok, koordinaatiot oli ok, avari oli ok. Päätettiin kokeilla miltä loikat tuntuu… Ei ongelmaa! Saatiin hyvä treeni tehtyä!

– Mikään ei ole vielä varmaa ja selän tilanteen seuranta jatkuu. Muutettiin hieman loppuviikon ohjelmaa ja edetään päivä kerrallaan….

– Huippu-urheilu ei aina ole tervettä ja en suosittele kenenkään tekemään vastaavaa ilman ammattilaisen läsnäoloa, mutta samalla on hyvä tiedostaa, että kaikki on mahdollista kun etenee rauhallisesti ja ei heitä kirvestä kaivoon (vaikka siltä tuntuisi (useammin kuin kerran)), muistutti Mäkelä.

Päivitys tästä.