Ruotsin naishiihtäjät joutuivat pettymään Planican MM-kisojen naisten viestissä. Suuri ennakkosuosikki taipui kolmanneksi.

Norja vei yllättäen voiton. Vuonomaan hiihtofanit eivät kuitenkin keskittyneet vain juhlimaan kultaa, vaan päättivät vinoilla armotta Ruotsin tähdille.

Ruotsalaislehti Expressenin toimittaja Tomas Pettersson pöyristyi fanien käytöksestä. Hän reagoi norjalaisfanien huutoihin, joita hän kuuli haastatellessaan Ruotsin Frida Karlssonia.

– Yläpuolella olevassa katsomossa känniset norjalaismiehet huusivat iloisina ja pilkkasivat ”pronssi-iloa” ja huusivat ”miltä tuntuu nyt, Norja” sekä ”Onnittelut mitalista, ha, ha, ha.”, päivitteli Pettersson lehdessä.

Petterssonin oli vaikea hyväksyä ja ymmärtää miesten käytöstä. Hän kehotti faneja laittamaan korkin kiinni ja ”kasvamaan aikuisiksi”.

Karlssonilta kysyttiin asiasta, kun hän otti 30 kilometrin perinteisen kisan pronssia. Hän vahvisti tapahtuneen Norjan TV2:lle.

– Kyllä, he olivat ironisia, kun he onnittelivat minua pronssista. Mehän tavoittelimme kultaa… En minä varmaan heistä välitä. Olisi ollut erikoista, jos olisin alkanut itkeä heidän vuokseen.

Karlsson jäi Planican kisoissa ilman kultaa. Hän voitti hienosti kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

Norjan leiristä ei hyväksytty kritiikkiä. Eräs fani korosti norjalaisfanien merkitystä.

– Mitä MM-kisat olisivat ilman norjalaisia, jotka luovat mahtavan tunnelman, viestitti eräs Norjan TV2:lle.