Mari Eder ilmoitti viikonloppuna lopettavansa ampumahiihtouransa. Naisen hyvä ystävä Kaisa Mäkäräinen otti aikansa, ennen kuin hän reagoi asiaan sosiaalisen median puolella.

Mäkäräinen teki lopulta kauniin Instagram-päivityksen Ederin kunniaksi. Ampumahiihtolegenda kirjoitti kauniisti kaksikon matkasta.

– Pitkäaikainen ”rikoskumppanini” Suomen ampumahiihdossa. Tiedät, kuinka tärkeitä olimme toisillemme ja ampumahiihtourillemme pienessä ampumahiihtomaassamme. Näin ylä- ja alamäkisi läheltä näiden 13 vuoden aikana, kun olimme samassa joukkueessa. Sen lisäksi kolme vuotta, jotka jatkoit minun jälkeeni. Melkoinen vuoristorata! aloitti Mäkäräinen.

– Kiitos kaikesta, erityisesti pitkistä keskusteluistamme, joissa maailma muuttui paremmaksi paikaksi olla ja elää. Nyt kun jäät ampumahiihdosta eläkkeelle urheilijana, odotan jo seuraavia seikkailuja kanssasi, viestitti Mäkäräinen.

Eder kommentoi myös julkaisua, kuten monet ampumahiihtofanit ja laji-ihmiset.

– Kiitos Kaisa, se oli nimenomaan melkoinen matka. Kiitos, että olit sillä kanssani. Nähdään pian, sanaili Eder.

– Maisa ja Kari. Ja mitkä pienet pimpulat vikassa kuvassa, ihasteli ampumahiihtäjä Venla Lehtonen.

Monet fanit muistelivat myös Mäkäräisen ja Ederin urotekoja. Jotkut kommentoivat rakastuneensa lajiin kaksikon ansiosta.

Päivitys tästä. Sen oikealla puolella olevaa nuolta painamalla näkee lisää kuvia.