Maastohiihdon maailmancup jatkui tiistaina Tallinnassa vapaan hiihtotavan sprinteillä.

Naisten kisoissa nähtiin upeita suomalaisonnistumisia. Jasmin Kähärä taisteli uransa parhaaseen sijoitukseen kahdeksanneksi, ja Jasmi Joensuu oli hienosti kymmenes. Kerttu Niskanen oli 22:s, Hilla Niemelä 38:s ja Maaret Pajunoja 41:s.

– Yllättävän hyvä päivä oli tänään. En olisi viime viikon lopulla voinut ajatella, että näin hyvin saisin paletin kasaan. Olin tosiaan kipeänä tuossa Drammenin ja Falunin aikaan. Oikeastaan pari päivää päässyt tässä vasta treenaamaan, niin siihen nähden olen tosi tyytyväinen.

– Kun karsinta kulki hyvin, niin tiesin, että tänään tulee hyvä päivä. Kyllä se finaalipaikka olisi tänään ollut otettavissa. Jäin harmittavasti toisella kierroksella nousussa vähän pussiin ja tein taktisen mokan mutta missään nimessä en ole pettynyt. Top 10 -sijoitus, niin olen kyllä tyytyväinen, Joensuu kommentoi Hiihtoliiton tiedotteella.

Joensuu myönsi vielä Instagram-päivityksessään, että hän ehti sairastuttuaan pelätä, että kausi on ohi.

– Aikamoista tunteiden vuoristorataa on mahtunut viikon sisään. Viime viikolla Drammenista kotiin lähtiessä tuntu junassa jo siltä, että tämä kausi olis taputeltu, mutta kotiin päästyäni päätin, että teen kaikkeni, että tiistaina olisin viivalla!

– Tauti parani nopeesti ja pääsin treenien pariin. Fiilis oli hyvä, mutta rehellisesti sanottuna jännitti aika paljon eilen. Karsinnan 6. Sija oli ylivoimasesti mun paras vapaan karsinta, joten oli mahtavaa lähteä eriin taistelemaan ja nauttimaan täysillä. Puolivälierä oli varmasti yks parhaita erähiihtoja mitä oon hiihtänyt ja finaalipaikkakin jäi todella pienestä kiinni, tarinoi Joensuu.

Miesten kilpailun erävaiheeseen ylsi kolme suomalaista. Niilo Moilanen oli kilpailun 15:s, Lauri Vuorinen 28:s ja Verneri Poikonen 30:s. Wiljam Mattila (46:s) Emil Liekari (54:s) ja Verneri Suhonen (64:s) eivät päässeet mukaan erävaiheisiin.

– Ihan ok kisa ja paras vapaan sprintin tulos, mitä olen maailmancupissa hiihtänyt mutta jäi kyllä vähän harmittamaan, että välieräpaikka jäi niinkin lähelle. Ihan kalkkiviivoille asti siitä olin taistelemassa ja kurotuksella hävisin sen. Ei se kaukana kuitenkaan ollut ja koitetaan parantaa vielä Lahteen viimeisiin kisoihin, avasi Moilanen Hiihtoliiton tiedotteella.