Ebba Andersson oli Planican MM-kisojen hiihtokuningatar. Ruotsalaistähdestä on leivottu nyt otsikoissa lajin seuraavaa supertähteä.

Andersson on nyt puhunut onnistuneesta kaudestaan Expressenille. Nainen myönsi, että Therese Johaugin uran päättyminen oli yksi menestykseen vaikuttanut tekijä – ei kuitenkaan ainoa.

– On kaksi näkökulmaa. Ensinnäkin: Marit Björgenin ja Therese Johaugin kaltaiset dominoivat tähdet eivät ole enää kisoissa, mutta on myös toinen näkökulma. Olin nimittäin parempi kuin koskaan ennen, ja se oli myös voittojen takana, väitti Andersson.

Anderssonin mukaan kausi oli hänen uransa paras. Hän nosti Johaugin puuttumisen lisäksi esiin venäläisten poissaolon kisoista. Se ei kuitenkaan himmennä menestystä hänen silmissään.

– Mitä hemmettiä? Tunnen oloni vahvemmaksi. Olen hiihtänyt paremmin kuin aiemmin. Kukaan ei voi viedä sitä tunnetta minulta.

Anderssonilta kysyttiin myös, miltä jatkuva vertailu Johaugiin tuntuu. Hän myönsi, että tuollakin asialla on puolensa.

– On tietenkin kunnia, että minua verrataan yhteen lajin kautta aikojen parhaimpaan, mutta tuleeko minusta koskaan sellaista yksilöä kuin Therese oli ja on? Ei, se puoli aiheessa puuduttaa, avautui Andersson.

Johaug on vihjaillut, että hän voisi palata takaisin kaudeksi 2024–2025. Andersson ei tuota haastetta pelkää, vaan haluaa norjalaisen mukaan kisoihin. Tuo haaste kiehtoo häntä.

– Nyt meidän on aika aloittaa taivuttelukampanja (Johaugin paluun suhteen), hymyili Andersson.