Wilma Murto on ollut viimeisen vuoden ajan suomalaisen yleisurheilun kuuma nimi.

Murto on napannut seiväshypyn EM-kultaa ulkona ja hallissa. Hän on samalla osoittanut huikeita kykyjään kilpailijana. Murto on nimittäin molemmissa finaaleissa SE-tulokset (ulkoradoilla 485 ja hallissa 480).

Nyt Murto valmistautuu uuteen kisakauteen. Yksi kotimaisen sesongin pääkohdista on Turun Paavo Nurmi Games, jotka järjestetään 13. kesäkuuta.

Dohan Timanttiliigassa kesäkautensa 5. toukokuuta aloittava Murto nähdään luonnollisesti Turussa.

– Hallikauden jälkeen tässä tulee kahdeksan viikkoa treeniä ennen Dohaa. Hyppytreenejä on ollut kerran viikossa. Olen hypännyt vielä lyhyellä vauhdilla. En tiedä, tuleeko yhtään täyden vauhdin treeniä ennen Dohan kilpailua, mutta harjoitukset ovat menneet hyvin, Murto kertoi SUL:n tiedotteella.

Murto teki hallikaudella kovan peliliikkeen, kun hän siirtyi 475-senttisiin seipäisiin. Tuo kokeilu otti hieman takapakkia, kun Istanbulin EM-finaalissa käsissä oli taas 460 senttiä pitkä työväline.

Murto ei kuitenkaan ole luopunut kovista aikeistaan. Hän on paljastanut, että tarkoitus on jatkaa hieman samalla linjalla myös kesällä.

– Olen ollut yhteydessä tehtaalle. Lähden kauteen 460-senttisillä, mutta pistin maanantaina alulle tilausta sellaisista 460- ja 475-senttisten seipäiden välimallista.

– Se on käytännössä seiväs, joka toimii kuten minun vanhat tutut seipääni, mutta siinä on varaa nostaa otekorkeutta. Selvittelen nyt, mikä on seipäiden mahdollinen toimitusaikataulu, selvitti Murto SUL:n tiedotteella.