Krista Pärmäkosken uran jatko oli iso puheenaihe viime vuonna. Tuolloin hiihtotähti ilmoitti kuitenkin kauden päättäneiden SM-kisojen yhteydessä jatkavansa uraansa.

Nyt hiihtokausi on ohi, mutta Pärmäkosken tilanteesta ei ole selvyyttä. Pärmäkoski puhui asiasta viikonloppuna Iltalehdelle.

– Pitää laittaa plussia ja miinuksia paperille – ja on niitä jo tehtykin. Kiva työ tämä on, mutta kyllä se ottaakin aika paljon: 250 reissupäivää vuodessa ja sitä on tehnyt reilut kymmenen vuotta. Kaikille se on varmaan yhtä vaikea päättää, kun on tehnyt yhtä työtä niin pitkään. Elämässä on paljon muutakin kuin tämä työ, myönsi Pärmäkoski Iltalehdelle.

Päätöstä ei ole siis vielä tehty. Pärmäkosken tilanteesta puhui myös pitkän linjan hiihtomies Reijo Jylhä. Hän teki selväksi uskovansa naisen jatkoon.

– En näe mitään syytä, miksi hän ei jatkaisi. Kausi on ollut mollivoittoinen. Jos Krista lopettaa tällaiseen kauteen, ei se ole hänen arvoista, paalutti Jylhä Iltalehdelle.

Pärmäkoski oli vielä Tour de Skillä hyvässä iskussa ennen siellä tullutta vatsatautia. Sen jälkeen huippukunto näytti kadonneen täysin eikä löytynyt myöskään MM-kisoissa.

Sunnuntaina Pärmäkoski oli täysin vastaantulija Suomen Cupin 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Hän hävisi lähes kaksi minuuttia kisan voittaneelle Kerttu Niskaselle.

Tästä Iltalehden juttu.