Suomalainen huippuhiihtäjä Krista Pärmäkoski on kertonut varsin avoimesti omista testituloksistaan. Hän päätti jatkaa samalla linjalla myös tuoreen sesongin jälkeen.

Pärmäkoski julkaisi Instagramissa kuvan vuoden 2015–2017 KIHUn (Huippu-urheilun instituutti) rullahiihtotestien tuloksista. Aiemmin hän julkaisi kuvia vuodelta 2006.

Kaiken nähneellä urheilulegendalla oli viesti monille muille. Hän muistutti, että testitulokset ovat vain osa palapeliä.

– Kevään tullen on aina aika katsoa peräpeiliin, kun urheilijat ja valmentajat suunnittelevat seuraavaa harjoituskautta. Ainahan sitä pyritään jatkuvaan parantamiseen ja siihen, että testitulokset nousisivat tasaisesti joka vuosi. Se vaan ei oikeassa elämässä mene niin!‼️ Tulokset heilahtelee paljonkin ja siinä kohtaa on tärkeä analysoida rauhallisesti tilanne, luottaa tekemiseen ja tulkita numeroita osa-alueittain. Kuvan testitulokset ovat tosiaan rullahiihtotestistä, joka pitäisi olla mahdollisimman lähellä itse lajisuoritusta, selvitti Pärmäkoski.

Pärmäkoski muistutti kuitenkin todellisuudesta. Noiden testitulosten perusteella ei voi ennakoida, mitä seuraavaksi tapahtui.

– Näiden tulosten perusteella kausi 2015-2016 ois pitänyt mennä ihan hyvin ja kun seuraavana syksynä 2016 tulokset olikin mennyt alaspäin monellakin osa-alueella, ei kauden alla olisi osannut arvata, että alkavalla kaudella keikuttaisiin yli 10 kertaa maailmancupin palkintopallilla ja otettaisi ensimmäistä henkilökohtaista MM-mitalia!

– Tarinan opetus; malttia kehittymiseen, numeroiden tulkintaan ja muistakaa nuoret että urheilussa on hapenottotulosten lisäksi paljon muitakin osa-alueita, jotka vaikuttavat lopputulokseen! Muistan kyseisiltä vuosilta sen, kuinka väsynyt olin harjoituskaudella, joten sen vaikutus tuloksiin oli yritettävä myös tulkita! Testi ei ole kisa, se on seurantaa tilanteesta, muistutti Pärmäkoski.

Pärmäkoski ei ole vielä ilmoittanut, jatkaako hän uraansa huippu-urheilijana.

Kuva tästä.