Iivo Niskanen urakoi lopulta miesten 50 kilometrin vapaan hiihtotavan SM-kultaan Inarissa. Niskanen repi kovan eron alussa, mutta Remi Lindholm otti lopussa häntä kiinni. Ero jäi reiluun minuuttiin.

– Ihan mukavasti meni. Sitten kun Remi tuli hiihdettyä kiinni, niin ajattelin että tässä varmistellaan vielä. Mutta kyllä loppuun tuli sellaiset krampit, joita ei ole yleensä tullut. Joutui aika pystyssä laskettelemaan ylhäältä alas ja varmistelemaan, että pysyy pystyssä, arvioi Niskanen Hiihtoliiton tiedotteella.

Niskanen kertoi Ylen haastattelussa tarkemmin siitä, mitä hänelle tapahtui lauantaina viestissä.

– Eilen Jämsänkosken Ilveksen hiihtäjä tuli selkään vaihtoalueella. Siinä ei vaihto onnistunut, tuli kyynerpää alaselkään. On kohtuuhuono hermotus vasemmassa pakarassa. Sitten kun leipaisin kisan siihen päälle. Se kramppasi lopussa ihan kunnolla. Piti aika pystyssä tulla alamäkiäkin, selitti Niskanen Ylelle.

Videokuvista selviää, että kyseessä oli Jämsänkosken Ilveksen Veli-Matti Räsänen. Tilanne oli vahinko. Niskanen myönsi Iltalehdelle jo harkinneensa jättävänsä sunnuntain kisan väliin.