Annimari Korte oli sunnuntain suomalaisnimi Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Kööpenhaminassa. Hän vei pika-aitojen voiton ajalla 13,04.

Olosuhteet eivät olleet ihanteelliset. Tanskan kova tykki Mette Graversgaard (12,83 tällä kaudella) jäi esimerkiksi aikaan 13,21.

– Olen tyytyväinen siihen, että voitin Metten. Se, että hän jäi noin paljon, kertoi olosuhteista, Korte sanoi SUL:n tiedotteella.

– Tästä tuli hyvä harjoitus, mutta en ollut vielä palautunut Jyväskylän kilpailusta, Korte muistutti viime tiistain kisoihin viitaten.

Kortteella oli käydä karusti alkuerissä. Hän lähti selvästi ennen lähettäjän paukkua telineistä. Tuomaristo näytti kuitenkin vain varoitusta, ja nainen sai jatkaa. Korte vei lopulta myös alkuerän voiton.

Vanninen lähellä Suomen ennätystä

Saga Vanninen oli puolestaan lähellä Suomen ennätystä Götzisin seitsenottelussa. Hän teki upean tuloksen 6 391. Kyseessä on alle 22-vuotiaiden SE-tulos. Satu Ruotsalainen sai vielä pitää 22 vuotta vanhan Suomen ennätyksensä (6 404).

Tunnetusti varsin itsekriittinen Vanninen myönsi, että keihäänheiton tulos (42,53) jäi kaivelemaan. Nuoren naisen ennätyskaari on kantanut 49,22 metriä.

– Harmittaa, että keihäs floppasi, vaikka olen tyytyväinen pisteisiin. Keihäs harmittaa sikäli, että Suomen ennätys jäi niin lähelle, Vanninen sanoi SUL:n tiedotteella.

– Tämä oli kuitenkin positiivinen kauden avaus. Toiveena on, että saisin yksittäisiin lajeihin varmuutta ja pystyisin parantamaan ennätystä sitä kautta.

Vannisen teki sunnuntaina pituushypyssä oman lajiennätyksensä 643. Myös sarjan kaksi muuta hyppyä, 642 ja 635, kantoivat yli entisen ennätyksen 634. Päätöslajissa 800 metrillä Vanninen tykitti ajan 2.17,91. Hän paransi aiempaa ennätystään lähes viidellä sekunnilla.

Ensimmäisenä päivänä lauantaina Vanninen teki 100 metrin aidoissa tuloksen 13,48, hyppäsi korkeutta 180, työnsi kuulaa 14,98 ja juoksi 200 metriä aikaan 24,35. Tulokset olivat kuulaa lukuun ottamatta hänen uusia lajiennätyksiään.

Valmentaja Jesse Jokinen kehui suojattinsa otteita.

– Saga on äärimmäisen kova kilpailija ja ottelija. Hän jaksaa syttyä ja löytää kisavireen uuteen lajiin ja tuntuu olevan parhaimmillaan juuri tiukoissa paikoissa, Jokinen sanoi SUL:n tiedotteella.

Vanninen ja Jokinen olivat molemmat tyytyväisiä korkeushypyn onnistumiseen.

– Itseluottamuksen kannalta se oli korkeushypyssä onnistuminen. Se on mennyt niin pitkään huonosti ja nyt pystyin tekemään ennätykseni. Pituushyppy oli hyvä, kun kaikki kolme hyppyä olivat yli entisen ennätyksen, Vanninen sanoi.

– Korkeushyppy oli tuskallista hallikaudella, eikä se helppoa ollut kevään treeneissäkään, joten ennätys nyt oli Sagalle iso voitto, Jokinen kuittasi.