Saga Vanninen onnistui viikonloppuna upeasti Götzisin seitsenottelussa. Nainen paransi ennätyksensä uusiin lukemiin. Se kirjataan nyt 6 391.

Vanninen jäi vain 13 pistettä Satu Ruotsalaisen Suomen ennätyksestä. Nuori superlupaus harmitteli asiaa Instagramissa. Hän luetteli kuitenkin myös hyviä asioita.

– U23 suomen ennätys, neljä lajiennätystä ja 6391p, kirjoitti Vanninen.

Vanniselle sateli hurjasti onnitteluita kommenttiosiossa. Sellaisia tarjosivat esimerkiksi Lotta Harala ja Annimari Korte.

– Älytön!!! Onnea Saga!! hehkutti Harala.

– Onnea!! Se menee vielä sadoilla pisteillä uusiksi, linjasi puolestaan Korte.

Seitsenottelun hurja maailmanennätys 7 291 on Jackie Joyner-Kerseen nimissä. Carolina Klüft on tuon tilaston kakkosena tuloksella 7 032.

Asiantuntija Jaakko Ojaniemi arvioi Vannisen tekemistä Ylen verkkosivuilla.

– Nyt näyttää siltä, että valmentajan vaihto on ollut hyvä juttu. 800 ja 200 metriä ovat usein haastavat lajit kehittää, joten niissä parantaminen on hieno onnistuminen. Ne vaikuttavat valtavasti kokonaistulokseen, sillä juoksutekniikka tukee myös esim. pituushyppyä, kommentoi Ojaniemi Ylelle.

– Tämän vuoden MM-kisoihin veikkaan kuudetta sijaa. Tulevaisuudessa en näe mitään estettä sille, että Vanninen voittaisi MM-mitalin. Suorituksissa on selkeitä kehityskohteita, joten hän ei ole vielä lähelläkään omaa maksimaalista potentiaalia, arvioi Ojaniemi Ylelle.

Päivitys tästä.