Seitsenottelija Maria Huntingtonin viime vuodet eivät ole menneet naisen toivomalla tavalla. Hän on viimeksi tehnyt kokonaisen seitsenottelun Tokion olympialaisissa vuonna 2021.

Huntington näytti perjantaina kuitenkin hienoja merkkejä. Hän tykitti nimittäin Tampereella 100 metrin aidat kovaan aikaan 13,29. Hän jätti ottelun kesken heti avauslajin jälkeen – kuten hän oli suunnitellutkin.

Huntington ei kilpaillut hallikaudella. Paljon vammoista kärsinyt tamperelainen on viimeksi nähty kilpakentillä viime vuoden kesäkuussa.

Vuonna 2019 komeat pisteet 6 339 otellut Huntington myönsi lauantaina Ylelle, että mielessä on käynyt myös synkkiä ajatuksia.

– On ollut paljon sellaista pelkoa kevään aikana siitä, mitä jos taas käy jotain. Eilinen (perjantai) oli helpotus sen osalta, että kyllä tästä hyvä tulee. Pystyn pysymään terveenä ja oikeasti urheilemaan ilman kipuja, sanaili Huntington Ylelle.

Huntington haluaa ehjän kesän. Hän sanoi kuitenkin suoraan, että katse on kesässä 2024. Silloin on edessä olympialaiset Pariisissa.

– Voisi ajatella, että tämä on välikausi olympialaisia ajatellen. Toivottavasti pystyn tekemään ehjän kauden ja hyvää tulosta, mutta ensi vuosi on kaikkein tärkein. Ei voi sanoa ehkä ihan välikaudeksi, mutta ensi vuonna pitäisi olla elämänsä kunnossa, linjasi Huntington Ylelle.

Tästä Ylen juttu.