Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä lähti viime viikolla harjoitusleirille Portugaliin. Hän on välittänyt kuulumisiaan myös sosiaalisessa mediassa.

Upeasti EM-hopeaa Münchenissä viime vuonna voittanut SE-nainen paljasti myös ilouutisia omasta terveydentilastaan. Mäkelä kirjoitti asiasta Instagramissa.

– Lämpö tekee ihmeitä. Kevään ajan Suomessa kärsin jos jonkinlaisia kipuja ja särkyjä treeneissä ja niiden jälkeen, etenkin aamulla. Lisäksi mulla oli kokoajan kylmä, sormet ja varpaat jäässä, eikä mitkään vaatekerrokset tuntuneet auttavan. Treeneissä tuli lämmin, mutta hikeä oli vaikea saada pintaan. Semmoinen mun kroppa vaan on. Kun taistelee kipuja vastaan se vetää helposti myös mielen matalaksi. Ajattelin, että se nyt vaan kuuluu asiaan ja ehkä mä vaan oon niin vanha, että tää on vaan nyt mun todellisuus, aloitti Mäkelä päivityksensä.

Mäkelä huomasi kuitenkin nopeasti Portugalissa, että mikään ei ollutkaan pahasti vialla.

– Vajaa viikko auringonvaloa ja lämpöä oli ratkaisu kaikkeen. Nyt kovien tehotreenienkin jälkeen kropassa tuntuu korkeintaa lihasjumia ja kireyttä mutta ei kipua. Sormet ja varpaat menee kylmäksi täälläkin, mutta riittää että kävelee ulos ja istuu auringossa vartin ja taas on hetken aikaa lämmin.

– Toisaalta ärsyttää että ratkaisu oli noinkin helppo. Olisi vain pitänyt ostaa liput lämpimään aikaisemmin. Laitetaan se korvan taa ja ensi vuonna ei värjötellä kylmässä näin pitkiä pätkiä, pohti Mäkelä.

100 metrin aitojen SE-nainen Annimari Korte tiesi selvästi, mistä Mäkelä kirjoitti. Hän kommentoi julkaisua.

– Mulla aina ihan sama. Kivut poistuu ja treenit alkaa kulkea kun pääsee lämpöön, kuittasi Korte.

Päivitys tästä.