Robert Helenius paljasti hiljattain Instagramissa kertovansa tulevaisuudestaan 26. toukokuuta. Päivityksestä pystyi päättelemään, että urheilu-ura on saamassa jatkoa.

Raskaansarjan nyrkkeilijä otteli viimeksi lokakuussa 2022. Deontay Wilder tyrmäsi tuolloin suomalaisen brutaalisti.

On epäselvää, onko Heleniuksella jo tiedossa paluuajankohta eli kertooko hän seuraavasta ottelustaan. Julkisuuteen ei ole vuotanut huhuja mahdollisesta seuraavasta vastustajasta.

Nyrkkeilyvuodesta saattaa tulla huikea myös raskaansarjan osalta. Saudi-Arabiaan juonitaan nimittäin älytöntä otteluiltaa.

Suunnitelmissa olisi, että Anthony Joshua kohtaisi Wilderin. Tyson Fury ja Oleksandr Usyk ottelisivat puolestaan kiistattoman maailmanmestarin tittelistä samana iltana.

Nuo suunnitelmat ovat vesittäneet monien muiden haaveita. Yksi heistä on UFC:ssä hurjaa jälkeä tehnyt Francis Ngannou.

Vapaaotteluorganisaatio PFL tiedotti hiljattain tehneensä Ngannoun kanssa massiivisen sopimuksen. Tuo kontrahti mahdollistaa kuitenkin sen, että Ngannou voi otella myös nyrkkeilykehässä.

Ngannoun kiikarissa on kohdata mahdollisesti maailmanluokan raskaansarjan nyrkkeilijä. Tyson Furyn ja Deontay Wilderin nimet on jo nostettu esiin.

Nuo suurimmat tähdet saattavat kuitenkin keskittyä tänä vuonna muihin otteluihin. Se hankaloittaa Ngannoun suunnitelmia.

Kamerunilaistähti yllätti kuitenkin hiljattain MMA Fighting -sivuston haastattelussa. Hän ilmaisi olevansa halukas ottamaan yhden ”lämmittelyottelun” ennen raskaansarjan kärkinimen haastamista.

Ngannou voisi siis haastaa jonkun raskaansarjan nimen, joka ei ole aivan lajin kirkasta huippua. On epäselvää, kuinka järkevä tuollainen ratkaisu olisi. Mikäli Ngannou häviää hieman alemman kastin ottelijalle, kiinnostaako maksavaa yleisöä ottelu jotain maailmanluokan nyrkkeilijää vastaan.

Tilanne on teoreettisella tasolla kiinnostava myös Heleniuksen kannalta. Suomalaistähti voisi olla Ngannoun leirin silmissä ihanteellinen vastustaja: uransa ehtoopuolella oleva ottelija, jolla on takana kovan luokan ottelu Wilderia vastaan. Ngannoun leirissä uskotaan varmasti myös, että Helenius on tyrmättävissä.

Asia ei luonnollisesti ole lainkaan niin yksinkertaista. Helenius on omistanut koko elämänsä nyrkkeilylle. Ngannou on ollut tyrmäyskone vapaaottelussa, mutta se ei takaa vielä mitään nyrkkeilykehässä.