Suomalainen seiväshyppääjä Saga Andersson onnistui loistavasti Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Kööpenhaminassa.

Andersson taivutti upeasti uuden ennätyksensä 450. Uran aiempi ennätys parani viidellä sentillä.

– Verkkahypyissä hyppy ei ruvennut jatkumaan, mutta tiesin mistä se johtuu. En tehnyt tarpeeksi yläkädellä töitä. Se oli fokuksena kisahypyissä ja ne alkoivat nousta ylöspäin ja jatkua eteenpäin hyppy hypyltä, Andersson kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Oli tosi hyvät tuulet ja tunsin, että tänään menee ainakin 450. Minulla oli siinä hypyssä suhteellisen iso seiväs. En vaihtanut uutta seivästä 460:n yrityksiin, tiesin että sekin menisi nappihypyllä.

Andersson yritti vielä kolme kertaa korkeudesta 460. Ne eivät tuottaneet tulosta.

– Ensimmäisessä yrityksessä olin vielä liian iloinen ennätyksestä. Toinen oli limbo, mutta kolmas jo siihen suuntaan. Minulle oli tärkeää, että sain nollattua itseni ennätyksen jälkeen, Andersson sanoi.

Andersson iloitsi suorituksestaan myös myöhemmin sosiaalisessa mediassa. Hän julkaisi Instagramissa peiliselfien kisa-asussaan. Naiselle sateli onnitteluita ja ihailevia kommentteja.

– Hienoja hyppyjä, kehaisi yksi.

– Olet uskomaton, ylisti toinen innokas fani.

Kuva tästä.