Iivo Niskanen oli lopulta ylivoimaisesti Vuokatin Aateli Racen kuningas. Hän vei kaksipäiväisen tapahtuman ykkössijan puolentoista minuutin erolla Niko Husuun.

– Ihan tasainen veto ja sen verran reilu ero oli taakse, niin pystyi aika tasaisesti hiihtämään omaa matkavauhtia. Säilyi sellainen mukavuus omassa tekemisessä ja jalka vielä ainakin jossain määrin elastisena loppuun asti. Oikeinkin tyytyväinen olen suoritukseen, Niskanen selvitti Hiihtoliiton tiedotteella.

Niskanen on ollut viime aikoina otsikoissa sen vuoksi, että hän päätti jättää väliin Hiihtoliiton leiritykset. Niskanen ehti jutella aiheesta myös Ilta-Sanomille Vuokatin kisojen yhteydessä.

Kolmen olympiakullan mies suuntaa harjoittelemaan Norjaan.

– Vähän on vielä auki, jäänkö Norjaan koko elokuuksi vai käynkö välissä kotona. Syksyllä sitten Keski-Eurooppaan pidemmäksi aikaa korkealle. Sitten Olokselle lumileirille ja kohti Rukaa, Niskanen selvitti Ilta-Sanomille.

Niskaselle on luvassa varmasti kovan luokan treenikavereita vuonomaassa. Esimerkiksi Johannes Kläbo ja Emil Iversen harjoittelevat Norjan maajoukkueen ulkopuolella.

– Sanotaanko näin, että innokasta seuraa löytyy kyllä siitä maasta.

– En sano vielä nimiä, Niskanen kuittasi IS:lle.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.