Suomalaisten pika-aiturien kausi saatiin kunnolla käyntiin Jyväskylän Motonet GP:ssä. Reetta Hurske varasti päähuomion tykittämällä 100 metrin aitojen alkuerässä uuden SE-ajan 12,70. Toiseksi parhaimmassa suomalaisvauhdissa oli 12,98 aitonut Annimari Korte.

Hurske oli talvella älyttömässä iskussa ja pisti 60 metrin aitojen SE:n uusiksi useaan otteeseen. Jyväskylän esitys teki suuren vaikutuksen moneen.

Myös kaiken nähnyt lajilegenda Arto Bryggare oli vaikuttunut. Hän ylisti naista Iltalehdelle.

– Hänellä on harjoitusrasitusta taustalla. Ottaen huomioon, mitä paukkuja siellä on, keskiviikon tulos on erittäin lupaavaa. On ilkeä ennustaa liikaa, mutta ei olisi yllätys, jos tämän kauden paras tulos olisi 12,5 -alkuinen. Silloin MM-finaalipaikka Budapestissä on hyppysissä, pamautti Bryggare IL:lle.

Annimari Korte loukkasi kätensä lämmittelyssä. Aika oli tuosta huolimatta siis mainio. Bryggare harmitteli 35-vuotiaan Kortteen tapausta.

– Kortteen tilanne on surullinen. Hän on kovassa lyönnissä. Annimari olisi taistellut voitosta, sillä hän olisi pystynyt juoksemaan finaalissa Hurskeen voittoajan 12,80. Annimari olisi tuonut uutta dynamiikkaa finaaliin, Bryggare avasi Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.