Lotta Harala oli jo hallikaudella kovassa iskussa. Ennätysten rikkominen on jatkunut myös kesällä.

Harala tykitti Paavo Nurmi Gamesissa 100 metrin aidat aikaan 12,99. Nainen ei ollut koskaan aiemmin alittanut 13 sekunnin rajaa.

Haralalla on ollut urallaan monta valmentajaa. Hän paljasti Kuortaneen kisojen yhteydessä Iltalehdelle, että uusi nousu on tehty melkoisella tavalla: ilman valmentajaa. Harala valmentaa nykyään itseään.

– Kaikissa ratkaisuissa kuuntelen asiantuntijoita ja otan selvää. Lopulliset päätökset teen itse, Harala kertoi Iltalehdelle.

Taustalla työskentelee fyysisen valmennuksen osaaja Kati Ala-Huikku.

– Kati vetää alkuverkat ja huoltavia harjoituksia. Nyt, kun on tultu lähemmäs lajiharjoittelua, Katin rooli on pienentynyt, selvitti nainen IL:lle.

Harala kilpaili alkukesän aikana ahkerasti. Hän paljasti Kuortaneen kisan jälkeen Instagramissa, että nyt on vuorossa pieni tauko.

– Alkukesä on ollut mulle tiukka puristus, kolme kisaa melko tiiviisti. Nyt pieni puhallus ulos, säärelle aikaa palautua uudesta rasituksesta ja pieni reenipätkä. Tekee varmasti terää tässä kohtaa! Heinäkuussa palataan kisakentille uudella energialla!! Kiitos kannustuksesta ja myötäelämisestä, viestitti pika-aituri.

Tästä Iltalehden juttu.